Είναι υλικό-πασπαρτού το γιαούρτι. Με ένα σωρό τρόπους το χρησιμοποιούμε στην κουζίνα. Παίρνουμε ένα κεσεδάκι, μερικά λαχανικά και μερικά μυρωδικά και στο πι και φι φτιάχνουμε ένα τζατζίκι ή μια αρωματική ινδική ραΐτα, ένα δροσερό ντιπ για τα κεφτεδάκια και τους ψευτοκεφτέδες, τα κεμπάπ ή τα φαλάφελ, ένα άλειμμα για το σάντουιτς, μια κρύα σος για μια πράσινη σαλάτα ή μια πατατοσαλάτα. Οι μαρινάδες με γιαούρτι επιτρέπουν στο κρέας να κρατήσει την υγρασία του. Έτσι τα σουβλάκια γίνονται ιδιαίτερα τρυφερά, το ίδιο και μια τηγανιά με κοτόπουλο, χοιρινό ή αρνί, κι όταν μπουν στο παιχνίδι και διάφορα μπαχαρικά, πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή, τζίντζερ, τσίλι, μπούκοβο, κύμινο, ξερός κόλιανδρος και πάει λέγοντας, η νοστιμιά είναι εγγυημένη.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο