Εύκολο και χορταστικό φακόρυζο με μαντζουράνα. Ιδανικό συνοδευτικό, μια σαλάτα με ψωμωμένες ντομάτες, κάππαρη, ελιές, καυτερές πιπεριές, ρίγανη.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φακόρυζο με μαντζουράνα, αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, τα κρεμμύδια, τα κοτσάνια της μαντζουράνας και 4 φλιτζ. τσαγιού νερό.
- Ζεσταίνουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση, ξαφρίζοντας σχολαστικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τις φακές για 30 λεπτά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr