Αγαπημένος συνδυασμός το κοτόπουλο με φασολάκια. Εδώ μαγειρεύεται στην κατσαρόλα με μια σταλιά τσίλι για ένταση και δυόσμο για φρεσκάδα.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 4-6 κομμάτια-μερίδες (εκτός ψυγείου για 30 λεπτά)
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (ή λίγο πιπέρι καγιέν)
- 750 γρ. φασολάκια (μπαρμπούνια, τσαουλιά ή άλλα), καθαρισμένα
- 800 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ολόκληρα
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο