Συνταγή μεξικάνικη, πανεύκολη, πικάντικη και νοστιμότατη. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή σε ένα-δυο στάδια της ετοιμασίας της. Το βασικότερο είναι να καλοκαβουρδίσουμε τον κιμά σε πολύ δυνατή φωτιά, για να βγάλει ωραίο άρωμα ψητού και όχι να «βράσει» στα ζουμιά που θα βγάλει.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από στρογγυλό
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
- 1-2 πιπερίτσες τσίλι, χωρίς τα σποράκια, πολύ ψιλοκομμένες
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά (ή καπνιστή)
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα μαντζουράνας (ή ίση ποσότητα ξερή, τριμμένη)
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) κόκκινα φασόλια, καλά στραγγισμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο