Το ξυπνητήρι χτυπάει συνήθως γύρω στις 6.00, την ώρα που εμείς πίνουμε ήδη καφέ – αν και κανονικά θα έπρεπε να είμαστε στο αμπέλι πριν χαράξει. Ποιος μπορεί να κοιμηθεί ξέγνοιαστα το βράδυ πριν τον τρυγητό;
Αποβραδίς έχω βάλει στην άκρη ένα καπέλο με μεγάλο γείσο, ένα παλιό λεκιασμένο τίσερτ και ένα ξεφτισμένο σορτσάκι με βαθιές τσέπες, κλειστά παπούτσια, φερεντίνια (κοφτερά μαχαιράκια) και κλαδευτήρια, γάντια προαιρετικά, μπουκάλια με κρύο νερό, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο σάντουιτς με τυρί και παγωμένες μπίρες, φρέσκα σύκα, καπνό, χαρτάκια, φιλτράκια. Κλούβες χρωματιστές βρίσκονται ήδη στοιβαγμένες στην καρότσα του αγροτικού, και μικρά κουβαδάκια όσα και οι τρυγητές, είναι τοποθετημένα το ένα μέσα στο άλλο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr