Άδανα κεμπάπ με πίτες naan και πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Άδανα κεμπάπ με πίτες naan και πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Το περίφημο πικάντικο κεμπάπ, που πήρε το όνομά του από την πόλη Άδανα της Τουρκίας, στα καλύτερά του, με καυτερή σάλτσα ντομάτας και χειροποίητες πίτες naan.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ιδανικά αλέθουμε εμείς τον κιμά, για να ελέγξουμε την ποιότητα του κρέατος και το ποσοστό λίπους. Το περνάμε μαζί με το λίπος από την κιμαδομηχανή, μία φορά από μεσαίο μαχαίρι και μια δεύτερη φορά περνάμε τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά. Διαφορετικά, λέμε στον κρεοπώλη μας να αλέσει τον κιμά δύο φορές», λέει ο σεφ Βασίλης Μπαρμπαρούσης, που μας τα ετοίμασε. Υπολογίζουμε τους χρόνους αναμονής, καθώς οι πίτες απαιτούν 24 ώρες παραμονή στο ψυγείο και η σάλτσα είναι προτιμότερο να ετοιμαστεί επίσης από την προηγούμενη μέρα, για να δέσουν ωραία οι γεύσεις και τα αρώματά της.

Υλικά

Τεμάχια: 10

  •  1 κιλό κιμάς αρνίσιος, κατά προτίμηση από νεφραμιά (παραγγέλνουμε εγκαίρως στον κρεοπώλη και ζητάμε να βάλει και λίγη ποσότητα από ουρά)
  •  50 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
  •  100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
  •  20 γρ. φύλλα μαϊντανού
  •  15 γρ. αλάτι
  •  1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  •  1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  •  1/4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  •  1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη

Για τις πίτες naan

  •  225 ml νερό
  •  15 γρ. νωπή μαγιά, θρυμματισμένη
  •  15 γρ. ζάχαρη
  •  550 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  •  225 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  •  10 γρ. αλάτι
  •  25 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακό

Για την πικάντικη σάλτσα ντομάτας

  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  15 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  •  60 γρ. πελτές τομάτας
  •  200 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
  •  3 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  •  φύλλα από 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  •  3 δαφνόφυλλα
  •  600 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  •  αλάτι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT