Ως υποκατάστατο του σπιτικού, οικογενειακού τραπεζιού λειτουργούν τα μαγειρεία. Κατσαρόλες και ταψιά γεμίζουν με γεύσεις απλές και καθαρές – με λαδερά, με όσπρια, κοκόρια κοκκινιστά με χοντρά μακαρόνια, χυλωμένες κοτόσουπες που γιατρεύουν τα πάντα, σπανακόρυζα και φουρνιστά κοτόπουλα με μελωμένες πατάτες. Εδώ δεν πρωτεύει η έξοδος για φαγητό ως διασκέδαση. Tα μαγειρεία πρώτα απ’ όλα αναλαμβάνουν να θρέψουν, να καλύψουν την ανάγκη για φαγητό, όσο γίνεται οικονομικό και καλοφτιαγμένο.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο