Μπουγιουρντί

Πιπεριές, τυρί και ντομάτα. Αυτά τα τρία, μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη, συνθέτουν το σαλονικιώτικο μεζέ

15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεζές εμβληματικός και με ονομασία προέλευσης, το μπουγιουρντί λέγεται ότι πήρε το όνομά του γιατί «καίει» λόγω του μπούκοβου, όπως ένας τσουχτερός λογαριασμός.

Μεζές εκ των ων ουκ άνευ στα μεζεδοπωλεία της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται και στα γρήγορα στο σπίτι, στα ειδικά ατομικά πυρίμαχα σκεύη που βρίσκουμε στην αγορά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT