Ένα ξεχωριστό πιάτο που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε για το καθημερινό τραπέζι αρκεί να προμηθευτούμε μοσχαρίσιο κρέας καλής ποιότητας.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες βάρους 180 γρ. η καθεμία, χωρίς κόκαλο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. κουσκούς χοντρό (το δημητριακό, όχι το ζυμαρικό)
- 20 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- χυμός λεμονιού κατά βούληση, για το σερβίρισμα
Για το πέστο θυμαριού
- 100 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο για λίγα λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι
- τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 50 γρ. (2 συσκευασίες) φρέσκο θυμάρι (χρησιμοποιούμε μόνο τα φύλλα)
- 150 ml ελαιόλαδο
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο