Τα αυγογαλατοπιτάκια της Πορτογαλίας (ή αλλιώς pasteis de nata) είναι διάσημα και όχι χωρίς λόγο. Με μια σφολιάτα και μαστόρικη κρέμα, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό.
Υλικά
Τεμάχια: για 6 ή 12
- 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου, καλής ποιότητας (αν είναι κατεψυγμένο, φροντίζουμε να το αποψύξουμε εγκαίρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
- καλά μαλακωμένο βούτυρο αγελάδας, για τη φόρμα
- λίγο αλεύρι, για την επιφάνεια
Γέμιση
- 150 ml (3/4 κούπας) νερό
- 250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη
- 12 κρόκοι αυγών
- 600 ml (3 κούπες) φρέσκο γάλα, πλήρες
- 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) κορν φλάουρ
- 2 καψάκια σκόνη βανιλίνης
- 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
- ξύσμα λεμονιού
Σερβίρισμα (προαιρετικά)
- ζάχαρη άχνη και κανέλα
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο