Μια πανεύκολη και νόστιμη μακαρονάδα με τόνο και κόκκινη σάλτσα, που όλοι μπορούν να φτιάξουν, έτοιμη σε περίπου μισή ώρα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. ζυμαρικά πένες
- 700 γρ. ντομάτες, ξεσποριασμένες και τριμμένες στον χοντρό τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια, χτυπημένα ελαφρώς στο μούλτι με 200 ml νερό
- 400 γρ. τόνος κονσέρβας, διατηρημένος σε λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2-3 κουτ. σούπας κάππαρη ή μερικές ελιές, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος ή ρίγανη
- 6 κλαράκια μαϊντανός, ψιλοκομμένος + λίγος ακόμα για το σερβίρισμα
- 60 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο