Για να φτιάξουμε το σπιτικό γάλα αμυγδάλου, ξεκινάμε ξεπλένοντας καλά τα αμύγδαλα από το νερό όπου μούλιασαν και τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη μαζί με τα 750 ml νερό. Τα δουλεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσουν καλά και να φτιάξουμε ένα μείγμα ρευστό.
Σουρώνουμε το μείγμα μέσα από ένα τουλπάνι ή από πολύ ψιλό σουρωτηράκι μέσα σε μπολ.
Στύβουμε καλά την πούλπα του αμυγδάλου για να βγάλει όλα τα υγρά της. Κρατάμε το υγρό στο μπολ, αλλά δεν πετάμε την πούλπα που έμεινε στο τουλπάνι – τη φυλάσσουμε για άλλη χρήση, π.χ. σε σάλτσα για κοτόπουλο.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο