Ένα άκρως καλοκαιρινό ριζότο με τις κατακόκκινες ζουμερές ντομάτες να πρωταγωνιστούν και τη φέτα να συνοδεύει αλλά και να χαρακτηρίζει το σύνολο με τον έντονο χαρακτήρα της.
Υλικά
Μερίδες: 4 – 5
Για το ριζότο
- 300 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
- 280 γρ. ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα Σερρών
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 λίτρο ζεστός σπιτικός ζωμός λαχανικών*, καυτός
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το μείγμα ντομάτας-φέτας
- 40 ml ελαιόλαδο
- 300 γρ. ντοματίνια τσέρι, κομμένα στη μέση
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 100 γρ. φέτα σκληρή, σε μικρά κυβάκια
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο