Υλικά
Μερίδες: 6
- 500 γρ. φακές ψιλές
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες
- 3 καρότα, σε μέτριες φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 300 γρ. ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες (ή ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα)
- 2 λίτρα νερό
- 3 φύλλα δάφνης ξίδι κατά βούληση, για το σερβίρισμα
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο