Η πιο φίνα εκδοχή της κλασικής σπεσιαλιτέ «μοσχάρι Wellington», με το φιλέτο να τυλίγεται σε αρωματικό μείγμα μανιταριών και προσούτο και στη συνέχεια σε ζύμη – εδώ, μια αφράτη, σπιτική μπριός. Ίδανική ιδέα για όσους αγαπούν το φιλέτο ψημένο rare ή medium rare.
Υλικά
Μερίδες: 6-8
- 450 γρ. ζύμη μπριός
- 1 φιλέτο μόσχου σε ενιαίο κομμάτι, περίπου 1.300 γρ.
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 15 φέτες προσούτο
- 2 κρόκοι αυγών, ανακατεμένοι καλά με 1 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ανθός αλατιού
Για το μείγμα μανιταριών
- 1 κιλό φρέσκα λευκά και καφέ μανιτάρια, χοντροκομμένα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο