Το περίφημο κοκτέιλ με βάση τον χυμό ντομάτας και τη βότκα γίνεται εδώ το ιδανικό ντρέσινγκ για ψητές γαρίδες.
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τις γαρίδες
- 6 φέτες γαλλικής μπαγκέτας, φρυγανισμένες στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα
- 18 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες από κελύφη, κεφάλια και το «εντεράκι» που διατρέχει κατά μήκος τον κορμό τους
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Για τη σάλτσα «Βloody Mary»
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 3 γεμάτες κουτ. σούπας πολτός ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού γούστερ σος
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα τσίλι
- 40 ml βότκα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις γαρίδες «Bloody Mary» αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία.
- Βάζουμε τις γαρίδες σε μπολ, τις περιχύνουμε με το λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
- Τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις τις βγάλουμε, τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
- Μοιράζουμε τις γαρίδες στις φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές, πασπαλισμένες με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με τη σάλτσα Bloody Mary σε μπολάκι.
Πηγή: Γαστρονόμος