Για τη σαλάτα με άγρια μανιτάρια, πατάτες και κάστανα χρειάζεται μία ώρα προετοιμασία.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με άγρια μανιτάρια, πατατούλες και κάσταν, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα ταψί τις πατάτες με 1-2 κουτ. σούπας από το λάδι και αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε.
- Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 190°C και ψήνουμε τα κάστανα για 20-30 λεπτά. Τα καθαρίζουμε και τα χοντροκόβουμε.
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών για 6-7 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και το μισό βούτυρο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα άγρια μανιτάρια με το μισό σκόρδο για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να σωθούν τα υγρά τους. Με τον ίδιο τρόπο σοτάρουμε και τα πορτομπέλο στο υπόλοιπο λάδι και βούτυρο με το υπόλοιπο σκόρδο.
- Σε πιατέλα ανακατεύουμε τα μανιτάρια με τα κάστανα, τις πατάτες, τα λαχανάκια και αλατοπίπερο.
Σερβίρισμα
- Περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, ρίχνουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος