20′ προετοιμασία, 45′ ψήσιμο, Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Μερίδες: ταψί 26 εκ.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα, πρώτα τρίβουμε τη γραβιέρα, θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε μαζί τα δύο τυριά σε ένα μπολ.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα και προσθέτουμε πιπέρι.
- Ρίχνουμε στο μείγμα αυτό τα τυριά και το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
- Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί περίπου 26 εκ.
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα στη βάση του ταψιού, λαδώνοντάς τα καλά ένα ένα.
- Γεμίζουμε το ταψί με τη γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα καλά.
- Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν με ένα κοφτερό μαχαίρι, ώστε να μην εξέχουν πολύ, και τις γυρίζουμε προς τα μέσα, σαν στεφάνι γύρω γύρω στο σκεύος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr