Μυτιλήνη: Πάμε για προσκύνημα με ούζο και μεζέ στον Αντώνη στο Καγιάνι

Μυτιλήνη: Πάμε για προσκύνημα με ούζο και μεζέ στον Αντώνη στο Καγιάνι

Να τι εννοούν όταν μιλάνε για ουζερί στη Μυτιλήνη, και όλοι οι λόγοι που αυτό είναι το δημοφιλέστερο ουζερί του νησιού

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρίσκεται περίπου στα 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μυτιλήνης, ψηλά στην περιοχή Ταξιάρχες, στο Καγιάνι, έχει θέα προνομιακή ίσαμε τη θάλασσα κι ακόμα παραπέρα, στην άκρη του ορίζοντα που σχηματίζονται τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Αν ήταν σε άλλο μέρος της χώρας θα το λέγαμε και οικογενειακή ταβέρνα, στη Λέσβο όμως για να συνεννοούμαστε το λέμε ουζερί. Οι ντόπιοι το γεμίζουν ασφυκτικά από το ’90 που λειτουργεί, το συστήνουν ανεπιφύλακτα και φέρνουν εδώ τους καλεσμένους τους και όσους θέλουν να ευχαριστήσουν.

Ο ίδιος ο Αντώνης, πανταχού παρών, στιβαρός, μετρημένος, αυθεντικός, έτσι και κερδίσετε το χαμόγελό του δεν το παίρνει πίσω με τίποτα. Η περιποίηση είναι σβέλτη, έμπειρη και με φροντίδα, και οι μεζέδες καταφτάνουν στο τραπέζι με τη σειρά που επιβάλλει η ιεροτελεστία του ούζου/μεζέ όπως ξέρουν οι Λέσβιοι.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT