Σορμπέ με ψητά σύκα, σοκολάτα και εσπρέσο

Σορμπέ με ψητά σύκα, σοκολάτα και εσπρέσο

Ψητά σύκα, σοκολάτα και εσπρέσο παντρεύονται υπέροχα σε αυτό το ιδιαίτερο, πλούσιο σε γεύση και αρώματα σορμπέ, που αξίζει να το δοκιμάσετε

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα χρειαστούν 15′ προετοιμασία, 20′ ψήσιμο, 3 ώρες αναμονή. Σύνολο: 3 ώρες και 35′.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σορμπέ με ψητά σύκα, σοκολάτα και εσπρέσο, πλένουμε καλά τα σύκα και τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε σε 4 κομμάτια το καθένα, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
  2. Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά· τα σύκα είναι έτοιμα όταν έχουν αρχίσει να μελώνουν καλά.
  3. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  4. Τα βάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με το γάλα καρύδας, τo μέλι και τον εσπρέσο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και να έχουμε ένα ομοιόμορφο, ρευστό μείγμα.
  5. Το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και το καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια. Κλείνουμε το μπολ με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και μεμβράνη, ώστε να είναι πολύ καλά σφραγισμένο, και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  6. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμ- βράνη και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά. Ξανασκεπάζουμε και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
  7. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά μετά από μισή ώρα και έπειτα ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε το σορμπέ για τουλάχιστον άλλες δύο ώρες στην κατάψυξη.
  8. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ με ψητά σύκα, σοκολάτα και εσπρέσο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, να μαλακώσει.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT