Το κρέας της Τήνου, ακόμα και σήμερα, είναι το κουνέλι. Σε αυτή τη παραδοσιακή συνταγή γίνεται ριγανάτο και είναι πεντανόστιμο!
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κουνέλι περίπου 1.500 γρ., κομμένο σε μερίδες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 γεμάτη κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 200 ml ξίδι
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για το ριγανάτο κουνέλι, ξεκινάμε βάζοντας τα κομμάτια του κουνελιού σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το ξίδι, τις δάφνες, το κρεμμύδι και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε περίπου 4 ώρες να μαριναριστούν.
- Βγάζουμε το κουνέλι και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κουνέλι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, 200 ml νερό και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
Πηγή: Γαστρονόμος