Υλικά
Κομμάτια: για περίπου 34
-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-125 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
-100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα Κρήτης ή Νάξου
-2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι (ή ξερό δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο στο γουδί)
-1 αυγό
-1 κουτ. σούπας νερό (αν χρειαστεί)
-1/4 κουτ. γλυκού
-αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-κορφούλες και φύλλα από φρέσκα μυρωδικά (π.χ. δεντρολίβανο, θυμάρι, άνηθος, ρίγανη, φασκόμηλο, μαϊντανός), για το στόλισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε αλμυρά μπισκότα παρμεζάνας με μυρωδικά αρχικά ρίχνουμε, στον κάδο του μίξερ, το αλεύρι, το βούτυρο, την παρμεζάνα ή γραβιέρα, το θυμάρι ή δεντρολίβανο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
Δουλεύουμε τα υλικά με το φτερό, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που, αρχικά, θα είναι τραχιά αλλά όσο τη ζυμώνουμε θα γίνεται ομοιογενής και μαλακή. Αν δεν ενοποιείται, προσθέτουμε τη 1 κουτ. σούπας νερό.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr