Αν δεν τα εξαφανίσετε σκέτα τσιμπώντας τα μπουκιά μπουκιά, αυτά τα αφράτα τυρόψωμα μπορούν να αντικαταστήσουν και το ψωμί του σάντουιτς.
20′ προετοιμασία, 40′ ψήσιμο, 1 ώρα και 30′ αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 30′
Υλικά
Κομμάτια: 24
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ατομικά τυρόψωμα, ξεκινάμε διαλύοντας τη μαγιά σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό (προσοχή, όχι ζεστό!).
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μετρημένο λάδι, τη διαλυμένη μαγιά, λίγο αλάτι και τον γλυκάνισο.
- Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται, για να πετύχουμε ένα ζυμάρι αφράτο και λίγο πιο αραιό από του ψωμιού.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα, την προσθέτουμε στο ζυμάρι και ζυμώνουμε.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 24 ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλίτσες.
- Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί με υποδοχές (π.χ. ταψάκι για μάφιν) ή σε ατομικά φορμάκια. Τα σκεπάζουμε χαλαρά με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά.
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
Πηγή: gastronomos.gr