Κιμαλίδικο, το σμυρναίικο καθημερινό φαγητό

Κιμαλίδικο, το σμυρναίικο καθημερινό φαγητό

Κιμαλίδικο, μία σμυρναίικη εύκολη συνταγή γεμάτη με γεύσεις και αρώματα που θα λατρέψουν τα παιδιά και δεν θα αφήσει το περίσσιο ψωμί σας να πάει χαμένο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή τη συνταγή την έχω από τη γιαγιά μου, την έκανε όταν είχε περίσσιο ψωμί και ήθελε να το αξιοποιήσει. Η οικιακή οικονομία με την οποία μαγείρευε ήταν απίστευτη: σπάνια πετούσε κάτι, με φαντασία και ευρηματικότητα το μετέτρεπε σε κάτι άλλο, κάτι νόστιμο. Το κιμαλίδικο ήταν καθημερινό φαγητό, το τρώγαμε πολύ συχνά». Ντέπυ Γιούλη (Ενωση Σμυρναίων)

20′ προετοιμασία, 50′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το κιμαλίδικο, ανακατεύουμε τον κιμά με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  2. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και στρώνουμε τον κιμά.
  3. Από πάνω στρώνουμε το ψωμί χωρίς κενά.
  4. Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με το κασέρι.
  5. Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς, να λιώσει το κασέρι και να ψηθούν τα αυγά.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT