Λαδένια Κιμώλου

Τύφλα να έχει η ιταλική πίτσα μπροστά στη νοστιμιά αυτής της κιμουλιάτικης εκδοχής. Η κυκλαδίτικη λαδένια είναι σνακ χορταστικό και απείρως λαχταριστό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λαδένια Κιμώλου, η ελληνική πίτσα! Μόνο με ντομάτα και κρεμμύδι και με μπόλικο λάδι στη ζύμη που δικαιολογεί το όνομά της, η λαδένια είναι η εύκολη λύση του Σαββατόβραδου αλλά και ένα πρώτης τάξης σνακ για τη δουλειά και το σχολείο, για την παραλία και το πικ νικ.

30′ προετοιμασία, 1 ώρα ψήσιμο, 1 ώρα και 15′ αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 45′

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη λαδένια Κιμώλου, ξεκινάμε βάζοντας το αλεύρι σε βαθύ σκεύος.
  2. Διαλύουμε σε 1 κούπα χλιαρό νερό τη μαγιά και την προσθέτουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει το ζυμάρι μαλακό.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 45 λεπτά).
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 40 εκ. Τοποθετούμε στο κέντρο το ζυμάρι και το απλώνουμε με τις παλάμες μας να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  5. Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Βάζουμε την ντομάτα σε σουρωτήρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά.
  8. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο τηγάνι με λίγο λάδι.
  9. Απλώνουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες πάνω στο ζυμάρι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο πιπέρι.
  10. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT