Μια εύκολη μακαρονάδα με ελαφριά, αρωματική, φρέσκια κόκκινη σάλτσα και αχνιστά μύδια, ιδανική για το καθημερινό τραπέζι, έτοιμη σε 30′!
20′ προετοιμασία ,10′ μαγείρεμα, Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μύδια με λινγκουίνι και λευκό κρασί ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την ντομάτα, το ξύσμα και το μισό λάδι.
- Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, στο υπόλοιπο λάδι, για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί, τον χυμό, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν έχουμε προμηθευτεί φρέσκα μύδια, πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Με μια λαβίδα βάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μύδια, μαζί με τα λιγοστά νερά που θα μεταφέρουν.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την ντομάτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σκορπίζουμε το ξύσμα και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: gastronomos.gr