Μερικές φορές τα απλά είναι τα καλύτερα. Αυτές οι γαρίδες, που σοτάρονται και σβήνονται με κρασί και λεμόνι, και σε λίγα λεπτά είναι στο τραπέζι, είναι ικανή απόδειξη.
20′ προετοιμασία, 5′ μαγείρεμα, Σύνολο: 25′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για τις γαρίδες λαδολέμονο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε να ροδίσει και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr