Ντομάτες λιαστές τηγανητές

Τις βουτάμε σε έναν χυλό από αλεύρι, κρεμμύδι, αυγό, κεφαλοτύρι και νερό και τις τηγανίζουμε. Έτσι οι λιαστές ντομάτες γίνονται θαυμάσιος μεζές.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν περισσέψει χυλός από τις τηγανητές λιαστές ντομάτες, η κυρία Μαρίκα Πρέκα από τη Σύρο, που μας έδωσε τη συνταγή, φτιάχνει και τυρολουκουμάδες, προσθέτοντας κομμάτια φέτας ή άλλου τυριού. Και τα δύο, τέλειοι μεζέδες για κρασί και ρεμπέτικα.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  20 ντομάτες λιαστές
  •  1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 αυγό
  •  3 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  •  λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Για τις ντομάτες λιαστές τηγανητές, ξεκινάμε βάζοντας τις ντομάτες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με νερό. Τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να μουλιάσουν καλά. Αν πάρουμε λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι, τις στραγγίζουμε καλά και τις μουλιάζουμε και αυτές σε νερό. Τις στραγγίζουμε καλά και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρεμμύδι, το αυγό, το κεφαλοτύρι. Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, ώστε να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Βουτάμε μία μία τις ντομάτες στον χυλό και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  4. Τηγανίζουμε σε δόσεις, για περίπου 3-4 λεπτά ή κάθε δόση, μέχρι να χρυσίσουν από όλες τις μεριές, όπως οι λουκουμάδες.
  5. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT