Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σε αυτό το πνεύμα, ετοιμάζουμε για εσάς ένα εβδομαδιαίο συνταγολόγιο – από Δευτέρα έως Κυριακή. Το φτιάχνουμε από την Παρασκευή ώστε να έχουμε όλον τον χρόνο να προμηθευτούμε τα υλικά μας, μια που το Σάββατο είναι η ημέρα που συνήθως όλοι κάνουμε τα ψώνια μας. Περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων και είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων αλλά και σύμφωνο με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. 1-2 φορές την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 – 2 φορές πουλερικά, 2 – 3 λαχανικά και όσπρια και 1 – 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Α! Και γλυκό. Γιατί πάντοτε χρειάζεται ένα γλυκό.
Την εβδομάδα 14– 20/10 ετοιμάζουμε εύκολα και πολύ νόστιμα φαγητά: γιουβέτσι με καλαμάρια και πέστο μαϊντανού, ρολό με κιμά κοτόπουλου και μανιτάρια, ένα μυρωδάτο λαχανόρυζο, χοιρινές μπριζόλες με πάπρικες, φακές με κρόκο Κοζάνης και δυόσμο, λυθρίνια στο τηγάνι αλλά και τα αγαπημένα όλων μακαρόνια με κιμά. Όσο για γλυκό, τα σοκολατένια lava cakes θα μας καλύψουν απόλυτα. Είναι και vegan!
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο