Η γέμιση που προτιμά η συγγραφέας Εύα Μαθιουδάκη, που μας έδωσε αυτή τη συνταγή, για τις σφακιανές πίτες της είναι το τυρί μαλάκα, το μαλακό κρητικό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα. Επειδή στην Αθήνα δεν το βρίσκει εύκολα, το αντικαθιστά με μαλακή μυζήθρα.
Υλικά
Τεμάχια: 6-8
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 ml χλιαρό νερό
30 ml ρακή
30 ml ελαιόλαδο
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
250 γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρήτης
λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
μέλι θυμαρίσιο
λίγα τρυφερά φύλλα δυόσμου
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr