Πίτα σφακιανή με θυμαρίσιο μέλι

Είναι τέλειο ορεκτικό, την τρως άνετα και αντί επιδορπίου. Η σφακιανή πίτα, γεμιστή με τυρί, μελωμένη, έχει την τέλεια ισορροπία γλυκού-αλμυρού

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γέμιση που προτιμά η συγγραφέας Εύα Μαθιουδάκη, που μας έδωσε αυτή τη συνταγή, για τις σφακιανές πίτες της είναι το τυρί μαλάκα, το μαλακό κρητικό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα. Επειδή στην Αθήνα δεν το βρίσκει εύκολα, το αντικαθιστά με μαλακή μυζήθρα.

Υλικά

Τεμάχια: 6-8

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 ml χλιαρό νερό

30 ml ρακή

30 ml ελαιόλαδο

1/3 κουτ. γλυκού αλάτι

250 γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρήτης

λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

μέλι θυμαρίσιο

λίγα τρυφερά φύλλα δυόσμου

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT