Πορτοκάλια παστά με τον τρόπο των Μαροκινών, ένα κορυφαίο κοντιμέντο

Πορτοκάλια παστά με τον τρόπο των Μαροκινών, ένα κορυφαίο κοντιμέντο

Δανειζόμενη την τεχνική για τα περίφημα μαροκινά παστά λεμόνια, η σεφ τη δοκιμάζει και με πορτοκάλια, και το αποτέλεσμα είναι απλώς συναρπαστικό! Δίνουν φοβερή γεύση και άρωμα σε μαγειρευτά, λαδερά και σάλτσες για μακαρόνια.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
20′ προετοιμασία
2 μήνες αναμονή
Σύνολο: 2 μήνες και 20′

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πορτοκάλια παστά με τον τρόπο των Μαροκινών, ξεκινάμε πλένοντας και σκουπίζοντας καλά τα πορτοκάλια.
  2. Με κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε το καθένα βαθιά στα τέσσερα, από την κορυφή προς τη βάση του, χωρίς να αποκόψουμε τα κομμάτια.
  3. Τα πιέζουμε ελαφρά από πάνω για να ανοίξουν τα τέσσερα κομμάτια κάθε πορτοκαλιού σαν λουλούδι και ρίχνουμε σε κάθε χαρακιά από 2 κουτ. σούπας αλάτι.
  4. Κλείνουμε ξανά τα πορτοκάλια όσο γίνεται, σφίγγοντάς τα στη φούχτα μας, και τα τακτοποιούμε όρθια και στριμωχτά σε μια αποστειρωμένη γυάλα που να τα χωράει ακριβώς.
  5. Προσθέτουμε το μυρωδικό ή το μπαχαρικό που επιλέξαμε (αν θέλουμε), περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και κλείνουμε καλά τη γυάλα.
  6. Τα φυλάμε σε σημείο σκοτεινό και δροσερό για τουλάχιστον 2 μήνες, πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
  7. Την πρώτη εβδομάδα ελέγχουμε καθημερινά και, αν ο χυμός του λεμονιού έχει απορροφηθεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον.
  8. Χρησιμοποιούμε τα πορτοκάλια στο αλάτι όπως και τα λεμόνια, δηλαδή προσθέτοντας ένα κομμάτι από τη φλούδα σε μαγειρευτά με κρέας ή κοτόπουλο, σε λαδερά, σάλτσες ζυμαρικών κ.α.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT