Eστιατόριο του νέου Μουσείου τηs Ακρόποληs

Eστιατόριο του νέου Μουσείου τηs Ακρόποληs

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαγητό με… θέα.

Η θέση: Η καλύτερη!! Στο β΄ όροφο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και μοναδική θέα στον ιστορικό λόφο.

Η ατμόσφαιρα: Φωτεινή και λαμπερή η σάλα, πλημμυρίζεται από το αττικό φως. Η διακόσμηση αφαιρετική και η ατμόσφαιρα πολυπολιτισμική, εξαιτίας των θαμώνων της. Τουρίστες από όλον τον κόσμο αλλά και Ελληνες που απολαμβάνουν γεύματα εργασίας, οικογενειακά, έναν γρήγορο καφέ με φίλους.

Το φαγητό: Και μόνο η θέα, με το λόφο της Ακρόπολης σε απόσταση αναπνοής, θα ήταν αρκετή για να γίνουμε θαμώνες του εστιατορίου. Τελικά, υπάρχουν και άλλοι λόγοι: το χαμόγελο των σερβιτόρων, το φρεσκοψημένο ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά, τα λεμονάτα σουτζουκάκια με σωστά μελωμένο πλιγούρι, η πράσινη σαλάτα με κορινθιακές σταφίδες και μαστίχα Χίου. 

Eστιατόριο του νέου Μουσείου τηs Ακρόποληs-1

Από το τραπέζι μας παρήλασαν οι περισσότερες γωνιές της Ελλάδας, από την Κοζάνη με τον περίφημο κρόκο μέχρι την Κάσο με την ελαϊκή (σ.σ. τύπος μυζήθρας που ωριμάζει σε βούτυρο), χωρίς ίχνος όμως πεισματικής εμμονής σε μια καταπιεστική παράδοση που σερβίρει μόνο μουσακά, αλλά με τη φινέτσα και τον αέρα της παγκοσμιοποίησης, που θέλει τάρτα μεν, με κατίκι Δομοκού και σάλτσα πετιμεζιού δε.

Η κάβα: Μικρή αλλά με ενδιαφέρουσες ελληνικές οινικές προτάσεις και κρασί σε ποτήρι!

Ο λογαριασμός: Περίπου 15 – 20 € το άτομο.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα έως Πέμπτη: 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. Παρασκευή: 9:00 π.μ. – 10:00 μ.μ. (κάθε Παρασκευή το εστιατόριο λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα) Σάββατο και Κυριακή: 9:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.

Μουσείο Ακρόπολης,

β΄ όροφος,

Τηλ. 210 90 00 915

 
Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή