Codice Rosso

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια τρατορία στα Ιλίσσια.

Η θέση: Βρίσκεται σε αρκετά κεντρικό σημείο για να το πεις συνοικιακό, αλλά και κάπως πιο αποστασιοποιημένο από την ανερχόμενη γαστρονομική γειτονιά των Χίλτον και Κάραβελ. Σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε απόσταση περπατητή από τη στάση του μετρό Μέγαρο Μουσικής.

Η ατμόσφαιρα: Ξύλινο, ζεστό, cozy, με κόκκινες πινελιές και νουαρ μεταλλικά στοιχεία. Μια χαριτωμένη τρατορία που μπορεί εύκολα να γίνει οικογενειακό στέκι, και ταυτόχρονα αποτελεί κι ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον για μεσημεριανό, επαγγελματικό γεύμα.

Το φαγητό: Το μενού απαρτίζεται από κάμποσες ιταλικές σπεσιαλιτέ, αλλά και από κάποια πιάτα που τολμούν να γίνουν πιο δημιουργικά. Ότι δοκιμάσαμε ήταν φροντισμένο και καλοφτιαγμένο, χωρίς εξτραβαγκάντσες. Πολύ γευστική η καλαβρέζικη σαλάτα με τόνο και κανελίνι (λευκά, ψιλά φασόλια) και σε αρμονία όλα τα στοιχεία που την συνθέτουν. Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε το ορεκτικό με πεντανόστιμες ψητές γαρίδες και φιλέτο από λαυράκι πάνω σε τραγανές φετούλες ψωμιού με κρεμώδη salsa verde.

Codice Rosso-1

Οι λάτρεις των καυτερών θα ευχαριστηθούν τη πίτσα Diavola με πικάντικο σαλάμι και πεπεροντσίνο, με αίσθηση φρεσκάδας στη σάλτσα ντομάτας και με εξαιρετική ζύμη, λεπτή και τραγανή όσο πρέπει. Παρόλο που το μενού περιέχει αρκετά πιάτα με κρεατικά και ψάρια, μας κέρδισαν τα ζυμαρικά. Άψογο αλ ντέντε και ωραία, κρεμμώδης σάλτσα στις ταλιατέλες με μανιτάρια πορτσίνι και λάδι τρούφας. Τα δυο γλυκά που δοκιμάσαμε, το τιραμισού και τα κανόλι, ήταν αρκετά νόστιμα. Το μεν πρώτο ελαφρύ και αφράτο, τα δεύτερα με πλούσια γέμιση ρικότας, αλλά με κάπως παραψημένο το φύλλο τους.

Η κάβα: Μια συμπαθητική λίστα με 35 ετικέτες με ελληνικά και λίγα ιταλικά κρασιά, απλώς ικανοποιητική και συμβατική.

Ο λογαριασμός: Μοιραστήκαμε τα παραπάνω δυο άτομα, και πληρώσαμε, χωρίς τα ποτά, 56 ευρώ.

Επιπλέον πληροφορίες: Το μενού του εστιατορίου, μπορεί κανείς να το απολαύσει στο γραφείο ή και στο σπίτι, αφού λειτουργεί delivery για τις γύρω περιοχές, από τις 12.30 – 00.30.

Codice Rosso

Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσσια,

Τηλ. 210 77 08 380

Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή