7 Θάλασσες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρητική ψαροφαγία επιπέδου.

Η θέση: Τις 7 Θάλασσες θα τις βρεις σε μια όμορφη πλατεία της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η ατμόσφαιρα: Η πέτρα και το ξύλο μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Φωτεινό μαγαζί με μια υπέροχη λουλουδάτη πλακόστρωτη αυλή στην οποία αγαπάμε να καθόμαστε.

Το φαγητό: «Τέτοιες νοστιμιές δεν έχεις ξαναφάει», μου είπε ο Π. με σιγουριά, απλώνοντας μπροστά μου το μενού. Ξεκινήσαμε με μια σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, φλούδες αλόης, ψητό χαλούμι και βινεγκρέτ από γκότζι μπέρι. Ηταν δροσερή και ανάλαφρη. Μαζί της ήρθε και το επίσης εξαιρετικό σταμναγκάθι ποσέ, με λαδολέμονο λουίζας.

7 Θάλασσες-1

Συνεχίσαμε με τα ορεκτικά: γαρίδες ψητές με φρέσκο θυμάρι (ζουμερές και πεντανόστιμες), φάβα με μαριναρισμένο χταπόδι και κάππαρη (συνδυασμός υψηλού επιπέδου), γαύρο μαρινάτο σε μηλόξιδο (από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού), σπρινγκ ρολς λαχανικών (άψογα τηγανισμένα, με τραγανό φύλλο) και καλαμάρι και γαρίδα ψιλοκομμένα με πέστο από φιστίκι Αιγίνης (πιάτο νόστιμο, αλλά χωρίς ιδιαίτερη ένταση). Οταν έφτασαν τα κυρίως πιάτα -κριθαρότο με γαρίδες και μια μεγάλη φέτα φρεσκοψαρεμένου τόνου στη σχάρα-, κοιταχτήκαμε γελώντας. Αλλά συνεχίσαμε.

Η κάβα: Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με κρητικό Βιδιανό. Διαλέξαμε αυτό του οινοποιείου Αλεξάκη, ένα κρασί «βελούδινο», με ζωηρά αρώματα μοσχολέμονου, ροδάκινου και νυχτολούλουδου.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 20 – 30 ευρώ κατά άτομο.

Επιπλέον πληροφορίες: Η κουζίνα των 7 Θαλασσών σας περιμένει καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα, 12.00 μ.μ. – 00.00 π.μ. Το εστιατόριο δεν διαθέτει δικό του χώρο στάθμευσης αλλά το parking είναι παιχνιδάκι στη γύρω περιοχή.

7 Θάλασσες

Ηρακλείτου και Ηροδότου 1,

Νέα Αλικαρνασσός, Ηράκλειο Κρήτης,

Τηλ. 2810-342.945

 

Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή