Τα ορεινά φρούτα και κηπευτικά της οικογένειας Χριστοδούλου

Τα ορεινά φρούτα και κηπευτικά της οικογένειας Χριστοδούλου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παστρικός» και συγυρισμένος ο πάγκος του Φίλωνα Χριστοδούλου και της οικογένειάς του. Ολα τα κηπευτικά προέρχονται αποκλειστικά από δικούς τους σπόρους, αφού ο πατριάρχης της οικογένειας, Δημοσθένης Χριστοδούλου, διαθέτει μεγάλη συλλογή από παλιές ελληνικές ποικιλίες.

Η συνήθεια αυτή μεταδόθηκε και στα παιδιά του, κι έτσι ο Φίλωνας έφερε, επιστρέφοντας από ταξίδι στη Ζάκυνθο, σπόρο από το αρωματικό, ντόπιο πεπόνι και από το ζακυνθινό νεροκρέμμυδο, για να τα δοκιμάσει στα χωράφια τους, στους πρόποδες του Παρνασσού. Τα κτήματά τους, εκτάσεως 350 στρεμμάτων, πιστοποιημένα βιολογικά από το 2008, βρίσκονται κοντά στον Ορχομενό.

Πίσω από τον πάγκο τους στην αγορά βρίσκεται η μητέρα του Γεωργία και η γιαγιά Παγώνα. Ζητήστε προς τα τέλη Μαΐου φασολάκια μπαρμπούνια, τσαουλιά και αργότερα κολοκυθάκια και αμπελοφάσουλα. Πώς και πώς περιμένουν οι πελάτες τους τα λεπτόφλουδα καρπούζια τους και την ποικιλία από πεπόνια με σπόρους Παρνασσού, Κω, Σάμου, Αργους – εκτός από Ζακύνθου. 

Τηλ. παραγωγού: 6984-740.797. Τους βρίσκουμε στις βιολογικές αγορές της Κηφισιάς (Δευτέρα), του Ψυχικού (Τρίτη), της Ηλιούπολης και της Φιλοθέης(Τετάρτη), του Γέρακα  (Πέμπτη), της Βούλας και του Ιλίου (Σάββατο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή