Εξι οκάδες και ένα δράμι: Από μαμάδες… μπακάλισσες

Εξι οκάδες και ένα δράμι: Από μαμάδες… μπακάλισσες

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παρέα πέντε γυναικών που έβγαλαν «μαζί το Δημοτικό», όπως λένε, με την έννοια ότι τα παιδιά τους πήγαιναν στο ίδιο σχολείο στον Χολαργό και αυτές συνεργάζονταν στενά στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, αποφάσισαν να συνεταιριστούν και να ανοίξουν ένα μαγαζί «που θα πουλάει τρόφιμα». To είπαν και το συμφώνησαν τον Σεπτέμβρη και πέντε μήνες αργότερα, με την καινούργια χρονιά, το «Εξι οκάδες και ένα δράμι», ένα μπακάλικο με επιλεγμένα προϊόντα μικρών παραγωγών, είχε στηθεί γωνία Σύρου 20 και Θεμιστοκλέους στον Χολαργό.

Σύμμαχός τους το γεγονός ότι ήταν όλες «της γειτονιάς», οι πελάτες βλέπουν πρόσωπα οικεία και άρα έρχονται με εμπιστοσύνη. Τα υπόλοιπα βλέπουμε… Στον ίσκιο της λεμονιάς που βρίσκεται στην αυλή του μαγαζιού, η Αντιγόνη Φιλιππάκη και η Αντζυ Γρηγοροπούλου, που είχαν «βάρδια» όταν πέρασα από το μαγαζί, μου μιλούν ως αντιπρόσωποι της ομάδας για την προσπάθεια που βέβαια χρειάστηκε πολλή προσωπική δουλειά, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν και δάνεια δεν παίρνουμε». Το μαγαζί με τρόφιμα τους ταιριάζει. «Ως μαμάδες, καταλαβαίνεις, τα ποιοτικά τρόφιμα και το μαγείρεμα εμπίπτουν στα ενδιαφέροντά μας», λένε γελώντας.

Τα προϊόντα του μαγαζιού τα ανακάλυψαν ένα-ένα, τα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια και μιλούν γι’ αυτά με αγάπη και περηφάνια. «Εχουμε πολύ ωραία γραβιέρα από τα Σφακιά, ώριμη 12 μηνών», λέει η Αντζυ. «13 μηνών», τη διορθώνει η Αντιγόνη. «Και βούτυρο Κερκύρας πραγματικό, όχι απομίμηση, και φέτα κεφαλονίτικη -ξέρεις οι Κεφαλονίτες δυσκολεύονται να φάνε φέτα από αλλού- και παγωτό πρόβειο. Γάλα αγελαδινό και γιαούρτι με πραγματική γεύση».

Η δική μου αυτοψία έφερε και άλλα προϊόντα στο προσκήνιο: ζυμαρικά με λαχανικά, λουκάνικο από το Καρπενήσι, αλλά και διάφορες ποικιλίες χύμα ρυζιού, τυροσαλάτα με ονοματεπώνυμο σε πήλινο, μέχρι και καραμέλες μαστίχας ανακάλυψα. Η παρέα των κοριτσιών υπόσχεται μεγαλύτερη ποικιλία στο άμεσο μέλλον, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και άλλα απρόοπτα. Αν επισκεφτείτε το «Εξι οκάδες και ένα δράμι», σας υπόσχομαι όχι μόνο ποιοτικά, εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, αλλά και καλή διάθεση έως και ψυχοθεραπευτική κουβεντούλα.

Πού βρίσκεται

Εξι οκάδες και ένα δράμι,

Σύρου 20 και Θεμιστοκλέους, Χολαργός,

Tηλ. 213-03.52.853.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή