Συνοικιακή… «Πατριδογνωσία»

Συνοικιακή… «Πατριδογνωσία»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και περίπου δύο χρόνια η Μαργαρίτα και ο Κωστής κάνουν αυτό που πάντα ήθελαν: συγκεντρώνουν τα καλύτερα προϊόντα της χώρας μας, και μάλιστα χωρίς μεσάζοντες.

Το ευρύχωρο και καλαίσθητο παντοπωλείο «Πατριδογνωσία» τροφοδοτεί όλη την περιοχή του Ζωγράφου με τα καλοδιαλεγμένα ελληνικά προϊόντα του. Και οι Ζωγραφιώτες φαίνεται πως έχουν εκτιμήσει την προσπάθεια των ιδιοκτητών να ανακαλύπτουν εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Η Χανιώτισσα Μαργαρίτα Βασιλάκη, πρώην φαρμακοϋπάλληλος, και ο σύζυγός της Κωστής Γιδάς, που εργαζόταν σε διαγνωστικό κέντρο, παράτησαν τις δουλειές τους και βάλθηκαν να συλλέγουν τρόφιμα, με ταξίδια αλλά και με επισκέψεις σε εκθέσεις ή παρακολουθώντας τις δικές μας προτάσεις, του «Γαστρονόμου». «Μπορεί τώρα να δουλεύουμε περισσότερο, όμως το χαιρόμαστε γιατί μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Είμαστε καλοφαγάδες», λέει η Μαργαρίτα.

Συνοικιακή…  «Πατριδογνωσία»-1

«Πηγαινοερχόμαστε συνέχεια στα πρακτορεία λεωφορείων», μας λένε χαμογελώντας. Και αυτό το κάνουν για να αποφύγουν τους μεσάζοντες, αφού η φιλοσοφία τους στηρίζεται στην άμεση επαφή με τους παραγωγούς, εξασφαλίζοντας καλύτερες τιμές για τους πελάτες. Είναι καλά διαβασμένοι και ξέρουν τι προσφέρουν, αφού, μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα προϊόντα τους είναι δοκιμασμένα. Ο Κώστας, για να εξειδικεύσει τις γνώσεις του, παρακολούθησε σεμινάρια για οικοτεχνίες και βιολογικές καλλιέργειες στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών στην Κηφισιά.

Μεγαλύτερη έμφαση δίνουν στα πρώτης ανάγκης προϊόντα. Στα κομψά ράφια από σκούρο ξύλο θα βρείτε γαλακτοκομικά από τον Γαϊτανίδη στην Καρδίτσα, αυγά χιώτικα από τη Φάρμα Παφυλίδα, όσπρια χύμα από μικρούς παραγωγούς των Πρεσπών και της Λάρισας, φοβερή γραβιέρα τρυπητή και ανθότυρο Χανίων. Τριών λογιών φέτες φιγουράρουν στα ψυγεία τους: βολιώτικη, Στυμφαλίας και Αμφιλοχίας, όλες τους εξαιρετικές.

Δύο φορές την εβδομάδα φέρνουν πατάτες από τη Νάξο και λαχανικά από το Καστέλι Χανίων. Λίγα και καλά είναι τα βιολογικά τους, όπως τα μαυρομάτικα φασόλια και το καλαμπόκι από το Κτήμα Βαφιά της Αμφίκλειας. Για κάτι πιο σπέσιαλ, μας πρότειναν να δοκιμάσουμε τις μαρμελάδες λαχανικών από το Μελίμηλον της Νάξου μαζί με το διετούς παλαίωσης αρσενικό του Κουφόπουλου.

Επίσης, φέρνουν βουβαλίσιο κρέας από τη Φάρμα Κερκίνη και βιολογικό μοσχάρι από τον Λιβαδερό στην Κοζάνη. Για να γλυκάνουν τους πελάτες, έχουν «άπαιχτο» ηπειρώτικο κλωστάρι (ρολό μπακλαβά με πολλά καρύδια), το ρουμελιώτικο παγωτό του Ραβάνη (με πρόβειο γάλα) και τους χαλβάδες του Παπαγιαννίδη, για τους οποίους γίνεται «λαϊκό προσκύνημα».

Που βρίσκεται το μαγαζί

Δαβάκη Πίνδου 2,  Ζωγράφου,

Τηλ. 210-77.00.955

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή