ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Σαλάτα με γλυκοπατάτα, καπνιστή πάπια, λωτό και κάστανο

salata-me-glykopatata-kapnisti-papia-loto-kai-kastano-2114609

Προετοιμασία: 20΄, Βράσιμο: 15΄

Υλικά:

  • 800 γρ. γλυκοπατάτες (ζυγισμένες ακαθάριστες), καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 3 εκ.
  • 250 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 3 ώριμοι λωτοί, καθαρισμένοι και κομμένοι σε λεπτές φέτες
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. καπνιστή πάπια, κομμένη σε μέτρια καρέ (αλλαντικό σε φέτες, που βρίσκουμε στα Lidl, σε μεγάλα παντοπωλεία και ντελικατέσεν) Εναλλακτικά, βάζουμε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας.
  • τα σπόρια από 1 μέτριο ρόδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:

  • 4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 3 – 4 σταγόνες λάδι τρούφας (αν έχουμε – ελαιόλαδο αρωματισμένο με λευκή ή μαύρη τρούφα)

Διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, καλύπτουμε με νερό, αλατίζουμε και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε και αδειάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κάστανα, τους λωτούς και το ρόδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και περιχύνουμε ομοιόμορφα τη σαλάτα. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα την καπνιστή πάπια και σερβίρουμε.

Στα ποτήρια μας: Κόκκινα κρασιά θα ευφράνουν τους ουρανίσκους των συνδαιτυμόνων. Syrah, Tempranillo, κρητικά χαρμάνια, μέτριας παλαίωσης, με πλούσιο άρωμα και μεσαίο σώμα, θα συνοδεύσουν τις γεύσεις που μας ταξιδεύουν.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr