Balthazar

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Στη γνωστή οδό Τσόχα των Αμπελοκήπων, δυο μόλις λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Η ατμόσφαιρα: Μας είχε λείψει το χειμερινό Balthazar. Από τα ωραιότερα νεοκλασικά της Αθήνας, το πάλαι ποτέ σπίτι της Κυβέλης με την παραμυθένια σκάλα, τα ψηλοτάβανα δωμάτια, τις γύψινες διακοσμητικές λεπτομέρειες και το ιδιαίτερο στιλ. Kόντρα στις σημερινές διακοσμητικές τάσεις, το Balthazar είναι βαρύ και επιβλητικό. Η μουσική σε μέτριες εντάσεις και το σέρβις ευγενέστατο.

Το φαγητό: Στην κουζίνα ο μοναδικός Χριστόφορος Πέσκιας. Μας καλωσόρισε μια ανάλαφρη, λεμονάτη μους ταραμά και χειροποίητο ζυμωτό και φρεσκοψημένο ψωμί. Σειρά πήραν τα dumplings με γαρίδες, ανάλαφρα, μυρωδάτα και καυτερά. Εξαιρετική η σαλάτα με άγρια χόρτα, ρόδι και μανούρι, πλασμένο με μυρωδικά και «τυλιγμένο» σε ψιλοκομμένο παντζάρι.

Balthazar-1

Μας προσέφεραν ένα νέο πιάτο-αποκάλυψη που ακόμα δεν είχε μπει στον κατάλογο: παπαρδέλες με άγρια μανιτάρια. Ο ιδιοφυής σεφ γνωρίζει πολύ καλά τα υλικά και τη συμπεριφορά τους και βγάζει τον καλύτερό τους εαυτό. Οπως όλοι οι ταλαντούχοι άνθρωποι, όμως, έχει και τις ιδιαιτερότητές του. Του αρέσει πολύ το λεμόνι, έχει πάθος με το καλό ξίδι και αγαπά τα πικάντικα, ιδιαιτερότητες που αποκαλύπτονται σε όλα του τα πιάτα.

«Δεν μπορώ να κάνω καμιά παραδοσιακή συνταγή χωρίς να την πειράξω… ούτε για να σώσω τη ζωή μου», λέει χαριτολογώντας. Στο «ρολό κοτόπουλο της μαμάς του» πείραξε τη σάλτσα και ετοίμασε ένα υπέροχο γκρέιβι. Στον κόκορα κοκκινιστό έβαλε τα ζυμαρικά του «Ιάπωνα γείτονά του» και συμπύκνωσε τόσο τη σάλτσα, που «έβγαλε» ψητές νότες. Μέχρι και το κλασικό αρνάκι φρικασέ «πείραξε» βαζοντάς το μέσα σε won ton, δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα ίσως πιάτα του χειμώνα.

Τα γλυκά, επίσης υπό την επίβλεψη του σεφ, ιδιαίτερα αλλά κάπως πληθωρικά για επιδόρπια. Υπέροχο το μακαρόν με κρέμα λεμόνι. Στα συν το σιρόπι ροδιού από χειροποίητο ζελέ και η καραμέλα μελιού με μια περίεργη, α λα Πέσκια, τεχνική.

Ο λογαριασμός: Περίπου 55 – 65 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Συνοδεύσαμε τα πιάτα μας με τον ερυθρό οίνο «Παράγκα» Κυρ-Γιάννη σε ποτήρι. Πολύ πλούσια σε ελληνικές ετικέτες η κάβα του μαγαζιού.

Επιπλέον πληροφορίες: Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά πλην Κυριακής από τις 8 μ.μ. Για να μην ταλαιπωρείστε αναζητώντας χώρο στάθμευσης, μπορείτε να εμπιστευθείτε το αυτοκίνητό σας στους παρκαδόρους του μαγαζιού.

Balthazar

Τσόχα 27 και Βουρνάζου, Αμπελόκηποι,

Τηλ. 210-64.12.300-9, 210-64.41.215.

Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή