Στα Ριζά: ζυγούρι στο Ζαγόρι

Στα Ριζά: ζυγούρι στο Ζαγόρι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Αν επιλέξετε τα Ζαγοροχώρια για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας, επισκεφθείτε το χωριό Ελάτη στο κεντρικό Ζαγόρι, γιατί είναι όμορφο και γιατί εκεί βρίσκεται το εστιατόριο «Στα Ριζά».

Η ατμόσφαιρα: Μαγευτική, μέσα και έξω από το εστιατόριο. Ένα χρήσιμο τιπ: κλείστε τραπέζι στο κλειστό, κρεμαστό μπαλκόνι. Η θέα στις κορφές και στα δάση της Τύμφης θα σας κόψει την ανάσα!

Το φαγητό: Θα ευχαριστηθείτε την ατόφια, ανεπιτήδευτη μαγειρική των Ηπειρωτών, «εξωτική» για τα αθηναϊκά μας γούστα, αλλά καθόλου βαριά. Εχω δοκιμάσει τα πάντα και σας προτείνω ανεπιφύλακτα τα εξής: κότσι από βιτούλι γιουβέτσι, χοιρινό με πράσο αυγολέμονο, κόκορα γιαχνιστό με κρασί, αρνί μαγειρευτό με χόρτα και γιαούρτι.

Καλοψημένα, μελωμένα και τα κυνήγια τους, ειδικά το ζαρκάδι με μήλο και κάστανο. Θα βρείτε επίσης σούπες (η γίδα βραστή αξίζει βραβεία για τη φινέτσα της!) και μερικές από τις καλύτερες ηπειρώτικες πίτες.

Ο λογαριασμός: Περίπου 15 – 18 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Τα κρασιά ένα κι ένα: από το μετσοβίτικο Κατώγι Αβέρωφ, από τον Γκλίναβο και από το Συνεταιρισμό της Ζίτσας.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Παρασκευή έως Τρίτη από τις 12.00 μέχρι τις 21.00 (Τετάρτη και Πέμπτη κλειστά πλην εορτών και αργιών).

Στα Ριζά,

Ελάτη Ζαγορίου,

Τηλ. 26530-71.550.

Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή