Τα αλλαντικά των γιορτών

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηνιακή μαεστρία

Η λούζα του τηνιακού αλλαντοποιείου Κρητικός είναι καλογινωμένη, με μοσχοβολιά κρασιού, μάραθου, πιπεριών. Το σκορδάτο σαλάμι που παράγει, το σαλτσίσι, είναι μεζές από τους λίγους. Αγγ. Ρ.

•  Πανδαισία, Αλεξανδρής, Αραπιάν, Ελληνικά Καλούδια. Τηλ. παραγωγού: 22830-29.280

Καπνιστό κουνέλι!

Λεπτό κάπνισμα, φίνα γεύση, ήπια αλμύρα. Ενα ιδιαίτερο απάκι και ένα φίνο λουκάνικο κρασάτο με δίκταμο και ελαιόλαδο από κουνέλια της Φάρμας Αλεξανδράκη στο Ρέθυμνο. Ν. Μ.

•  Nora’s Deli, Παραδοσιακό Μπακάλικο. Τηλ. παραγωγού: 6979-003.892

Της Δράμαs τα καλύτερα

Η δραμινή αλλαντοποιία Σαρήμπογια (Sary) παράγει μια μεγάλη ποικιλία αλλαντικών. Το μοσχαρίσιο παστράμι, με ολόκληρα πιπέρια, αρωματισμένο με μουστάρδα, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, έχει διακριτικό άρωμα.

Το καινούργιο χοιρομέρι με δεντρολίβανο θα σας ενθουσιάσει, η γαλοπούλα βραστή και ψητή μαζί είναι ό,τι πλησιέστερο στην πραγματική γαλοπούλα. Μ. Β.

•  Nora’s Deli, Κεράννυμι, Καραμανλίδικα του Φάνη, Συμπέθεροι, Κάπαρη. Τηλ. παραγωγού: 25220-21.031

Πανσέτα μελωμένη

Η Φάρμα Αντωνάκη στο Ρέθυμνο παράγει μια γλυκοφάγωτη καπνιστή πανσέτα με μέλι και αρωματικά της Κρήτης. Εξοχο και το λουκάνικο με βότανα και φέτα. Ν. Μ.

•  Χαλκιαδάκης, My Market, Βερόπουλος, Γαλαξίας. Τηλ. παραγωγού: 28310-57.617

Ελαφριέs γεύσειs

Φουαντρέ γαλοπούλας, καλοκαπνισμένο, με μέλι, από τον Υφαντή. Εχει γεμάτη γεύση και είναι τέλειο για ποικιλίες αλλαντικών. Ν. Τρ., Ε. Φ.

•  Σούπερ μάρκετ. Τηλ. παραγωγού: 210-81.96.500

Φιλέτο γαλοπούλαs

Της Biofarm με 0-2% λιπαρά, νόστιμη, με πλούσιο άρωμα μπαχαρικών και ελαφρύ κάπνισμα. Για ορεκτικά, σαλάτες αλλά και γέμισμα σε στήθος κοτόπουλου. Ν. Ι.

•  Καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Τηλ. παραγωγού: 210-53.25.701

Βουβαλίσια αλλαντικά

Κλασική αξία ο Μπόρας, με βραβευμένα προϊόντα. Καβουρμάς-κορυφή, σαλάμι βουβαλίσιο καπνισμένο σε ξύλα οξιάς, μαριναρισμένο σε μπαχαρικά, βουβαλίσιο λουκάνικο με ρίγανη, μυρωδάτο και πικάντικο λουκάνικο με πάπρικα για να εμπλουτίσουμε τη γέμιση σε χοιρινό ρολό ή γαλοπούλα. Ν. Ι.

•  Μιράν, Το Παραδοσιακό Τραπέζι, Green House Bio.

Τηλ. παραγωγού: 23270-31.109

Μεζέs περιωπήs  

Για «πεπειραμένους» ουρανίσκους ο βουβαλίσιος παστουρμάς με την υπογραφή Μιράν. Κρεάτινος, αρμυρός, πικάντικος. Θέλει Ξινόμαυρα, Cabernet, ξηρές Μαυροδάφνες και βέβαια τσίπουρα. Ν. Μ.

•  Μιράν

Καβουρμάs σερραϊκόs

Καβουρμά από βουβαλίσιο κρέας φτιάχνει και συσκευάζει το κρεοπωλείο «Το χασαπάκι» στη Ροδόπολη Κερκίνης Σερρών. Εχει ιδιαίτερη, δυνατή γεύση, ό,τι πρέπει για σαγανάκια που θα συνοδεύσουν το τσιπουράκι της γιορτής. Αγγ. Ρ.

•  Αραπιάν, Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης, Παντοπωλείον Μεσογειακής Διατροφής. Τηλ. παραγωγού: 23270-22.093

Παράδοση & καινοτομία

Το αλλαντοποιείο Τσιανάβα στην Καρδίτσα παράγει λουκάνικα, με ρίγανη, με πράσο, αλλά και με γραβιέρα. Πολύ καλά και τα σαλάμια αέρος, αρωματισμένα με πιπέρι ή με τρούφα! Ν. Ι.

•  Τσέλιγκας, Κρεοτεχνείο  Γεωργιάδης, Το Παραδοσιακό Τραπέζι, Παντοπωλείον Μεσογειακής Διατροφής, Κάπαρη. Τηλ. παραγωγού: 24430-22.460

 

Λουκάνικα σπέσιαλ

Λουκάνικα με τραχανά χωριάτικο(!), αιγοπρόβεια φέτα Καρπενησίου και βότανα φτιάχνει το αλλαντοποιείο Βρεκός. Ωραιότατος γιορτινός μεζές. Σ. Ε.

•  Αλεξανδρής, Κουτρομάνος, E-Bloko. Τηλ. παραγωγού: 22370-25.115

Από μοσχάρι & γίδα

Ο Παναγιώτης Αραμπάνος στον Ελικώνα Βοιωτίας φτιάχνει ιδιαίτερα λουκάνικα με γεύση «βουκολική», από μοσχαρίσιο και γίδινο κρέας.

Για μερακλήδες. Ν. Μ.

•  Μιράν. Τηλ. παραγωγού: 22680-22.364

Τα κόκκινα σαλάμια

Το ένα του Στρεμμένου από την Ευρυτανία, το άλλο του Πολυχρονόπουλου από τη Λευκάδα. Η χρήση καπνιστού και πικάντικου κοκκινοπίπερου τα κάνει να θυμίζουν σπανιόλικο τσορίθο.  Αγγ. Ρ.

•  Αραπιάν, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μπαλάσκας. Τηλ. Στρεμμένου: 22370-80.810

Αραπιάν, E-Bloko, ΑΒ Βασιλόπουλος. Τηλ. Πολυχρονόπουλου: 26450-21.092

Τα αγαπημένα τους αλλαντικά πρότειναν οι: Άγγελος Ρέντουλας, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Μαρία Βασιλοπούλου, Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη, Νένα Ισμυρνόγλου, Λίνα Καπετάνιου, Σωτήρης Ευαγγέλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή