Βασιλικά βότανα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο καινοτόμοι γυναίκες επιχειρηματίες συσκευάζουν ελληνικά βιολογικά βότανα, προσφέροντάς μας εδώ και στο εξωτερικό μια μυρωδιά Ελλάδας.

Aμέτρητες είναι οι συσκευασίες με βότανα που έχω ανοίξει, ο τόπος μας φημίζεται για τα αρωματικά του. Σε αρκετές τα αρώματα δεν «ακούγονταν», υποθέτω λόγω κακής μεταχείρισης και όχι κακής πρώτης ύλης. Η αρωματική ένταση είναι, νομίζω, το πρώτο και βασικό κριτήριο ποιότητας.

Στην περίπτωση των ροφημάτων της Anassa (από το αρχαιοελληνικό «άνασσα», που σημαίνει βασίλισσα), τα αρώματα διατηρούνται εξαιρετικά. Στην Anassa συσκευάζουν βιολογικά καλλιεργημένα βότανα, καλοδιαλεγμένα, με ολόκληρα φύλλα. Μέσα στη συσκευασία βρίσκουμε άδεια φακελάκια, που τα γεμίζουμε εμείς οι ίδιοι με την ποσότητα που θέλουμε, και μαζί ξύλινα στικ για να τα στερεώσουμε στο φλιτζάνι. Ολα αυτά φυλάσσονται σε μια άψογη μεταλλική συσκευασία σε σχήμα κύβου, που προστατεύει το περιεχόμενο και το διατηρεί σε άριστη κατάσταση για καιρό.

Οι δημιουργοί της Anassa, Αφροδίτη Φλώρου και Γιάννα Ματθαίου, δεν είχαν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα των τροφίμων. Συνεργάστηκαν για το εγχείρημά τους με καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η προϋπηρεσία τους, όμως, στο χώρο της προώθησης και της επικοινωνίας τούς εξασφάλισε το «ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας» το 2014. «Η ιδέα ήταν να φτιάξουμε ένα άρτιο ελληνικό προϊόν. Να το αντλήσουμε από τον ανεκμετάλλευτο πλούτο της χώρας μας, να το χρησιμοποιήσουμε ως πρεσβευτή και να εξαγάγουμε μια μυρωδιά Ελλάδας», μου λένε. Παρόλο που το προϊόν σχεδιάστηκε με πρώτο στόχο τις αγορές του εξωτερικού, οι δύο κυρίες σημειώνουν πως η ελληνική αγορά ανταποκρίθηκε με απρόσμενη θερμότητα.

Βασιλικά βότανα-1

Τα βότανα φτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, «από πιστοποιημένους βιοκαλλιεργητές και όχι από άγρια συλλογή», τονίζουν, γιατί έτσι ενισχύουν το μόχθο φιλότιμων καλλιεργητών και συμμετέχουν στην προστασία της ελληνικής χλωρίδας. Κάποια βότανα συσκευάζονται αυτούσια και κάποια σε μείγματα. Το αγαπημένο μου είναι το Pure Symmetry, που περιέχει μέντα, χαρούπι, μελισσόχορτο και φασκόμηλο. Σε κάθε συσκευασία αναγράφεται ο προτεινόμενος χρόνος εκχύλισης των βοτάνων, καθώς και η κατάλληλη θερμοκρασία.

Πού τα βρίσκουμε;

Σε 100 σημεία στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Στα Duty Free Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Anassa Organics, Αλεξανδρουπόλεως 6, Αθήνα, τηλ. 210-69.23.111.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή