ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Φιλέτα γλώσσας με τζίντζερ και κινέζικο λάχανο

fileta-glossas-me-tzintzer-kai-kineziko-lachano-2118650

Συνταγή σε 15'

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, σε σκόνη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή,
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη,
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 1 μικρού μεγέθους κινεζικό λάχανο

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 220° C. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει 4 φιλέτα γλώσσας σε μία στρώση και τα βάζουμε μέσα.

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, σε σκόνη), μαζί με 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή, 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη, 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) και 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική.

Αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά. Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε απλό τηγάνι, ρίχνουμε άλλη 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη, τη σοτάρουμε ελαφρώς για 1/2 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε 1 μικρού μεγέθους κινεζικό λάχανο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε, σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας στα πιάτα και συνοδεύουμε με το λάχανο και, αν θέλουμε, με ρύζι μπασμάτι.  

Συνοδεύουμε με: το λάχανο και, αν θέλουμε, με ρύζι μπασμάτι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr