Taverna catalana

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Πάνω στην Σίνα, λίγο μετά την Νομική και ένα μόλις βήμα μακριά από την καρδιά του Κολωνακίου. Σε έναν δρόμο όπου συναντιούνται οι φοιτητές με τους κουστουμάτους και οι γευσιγνώστες με τους λάτρεις των μπαρ και της μπίρας. Όσοι γνωρίζουν την περιοχή, ξέρουν ότι το παρκάρισμα μπορεί να είναι ένα δύσκολο τεστ, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να το περάσεις, αν είσαι πρόθυμος να περπατήσεις λίγο παραπάνω. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τη στάση του μετρό Πανεπιστήμιο.

Taverna catalana-1

Η ατμόσφαιρα: Το Taverna Catalana δεν “φωνάζει”, είναι τόσο διακριτικό που θα μπορούσες και να το προσπεράσεις, αν δε σε τραβούσε αμέσως η τζαμαρία που σου δίνει μια πρώτη ιδέα για τη ζεστασιά του χώρου και που σε κάνει να πιστεύεις ότι κάτι καλό “μαγειρεύεται” εκεί μέσα. Αφού κατέβεις λοιπόν τα 3 σκαλάκια, η μυρωδιά του χαμόν που ψήνεται, η μεγάλη ξύλινη κεντρική μπάρα, η ισπανική μουσική και οι πολύχρωμες αφίσες από την Καταλονία στους τοίχους, σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι προσγειώθηκες σε ένα αυθεντικό tapas bar. Εκεί, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και φιλική και τα ψηλά τραπέζια και η μπάρα είναι γεμάτα παρέες που δοκιμάζουν κρασιά και γεύσεις, ζευγάρια που απολαμβάνουν μια ήσυχη βραδιά, και φίλους που απλώς θέλουν να τα πουν πίνοντας μια καλή μπίρα.

Taverna catalana-2

Το φαγητό: Επηρεασμένη σαφώς από την Καταλονία, η κουζίνα του Taverna Catalana περιλαμβάνει από ψωμάκια με φρέσκια ντομάτα, βασιλικό και ελαιόλαδο, μέχρι φουρνιστό μπακαλιάρο, βουβάλι, αγριογούρουνο και μία μεγάλη ποικιλία τυριών και αλλαντικών. Εμείς επιλέξαμε τις γευστικότατες πατάτες με δενδρολίβανο και χαμόν, τα χορταστικά και ευχάριστα απλά στη γεύση λουκάνικα αγριογούρουνου, μια πράσινη σαλάτα με χαμόν (από την οποία δυστυχώς έλειπε το χαμόν) και ένα υπέροχα μαγειρεμένο χαμόν (εμμονή) με ξίδι βαλσάμικο. Δυστυχώς, η ώρα ήταν ήδη περασμένη και το στομάχι μας γεμάτο και έτσι δεν δοκιμάσαμε κανένα από τα γλυκά του μαγαζιού, ούτε καν τη φημισμένη Crema Catalana.

Η κάβα: Εντυπωσιακή λίστα κρασιών που περιλαμβάνει πολλές ελληνικές ετικέτες (πάνω από 60-70) και γύρω στις 20 ισπανικές. Το ίδιο ενδιαφέρουσα είναι και η λίστα από μπίρες, όπου επίσης έχει την τιμητική της η Καταλονία.

Λογαριασμός: 15-20 ευρώ το άτομο με κρασί

 
Επιπλέον πληροφορίες:  Το κάπνισμα επιτρέπεται αλλά ο χώρος εξαερίζεται επαρκώς. Το.μενού αλλάζει συχνά ανάλογα με την εποχή, τα υλικά αλλά και τις δημιουργικές ιδέες των σεφ.
 
Taverna Catalana,

Σίνα 9, Κολωνάκι,

Τηλ. 210 3610447

Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή