Μους πορτοκάλι με γιαούρτι

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: περίπου 3 ώρες  

Υλικά για 10 μερίδες:

  • 1 κιλό γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • το ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
  • ο χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 220 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
  • 1 φακελάκι τρούφα μαύρης σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας ή χοντροτριμμένη κουβερτούρα

Διαδικασία:

Ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα και τα «χτυπάμε» μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε, με μια σπάτουλα, με το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.

Μοιράζουμε τη μους σε ψηλά ποτήρια της αρεσκείας μας και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή