Ines Rincon Mexicano

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H θέση: Λίγα μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης, στην αρχή της Δημητρακοπούλου, κοντά στον Αγιο Ιωάννη Γαργαρέτας. Ανάμεσα στο ποδηλατάδικο και τον «Γκρούη», ένα παλιό καλό ζαχαροπλαστείο.

Η ατμόσφαιρα: Μην φανταστείτε κάτι μεγάλο. Ολα κι όλα έξι τραπέζια. Ο τοίχος με αψίδες – παράθυρα, που χωρίζουν την αίθουσα από την κουζίνα, σου δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι καλεσμένος στην αυλή της κ. Ινές Απελάνο. Η ευγενέστατη, αεικίνητη μαγείρισσα που ήρθε στην Ελλάδα το 1978 χωρίς να γνωρίζει λέξη ελληνικά, μητέρα σήμερα δύο γιων και γιαγιά του Λευτεράκη και της Μαρίας-Ινές, περιποιείται τους καλεσμένους της σαν καλή οικοδέσποινα.

Λεπτομέρεια: οι θήκες για τις χαρτοπετσέτες έχουν το σχήμα κάκτων – για να μην ξεχνάμε που βρισκόμαστε. Κι αν είστε τυχεροί και συναντήσετε κάποιους από τους τακτικούς θαμώνες από τη μεξικάνικη παροικία στην Αθήνα, θα νιώσετε ότι ταξιδέψατε στη μακρινή χώρα.

Ines Rincon Mexicano-1

Το φαγητό: Παραδοσιακό μεξικάνικο. Ο κατάλογος είναι περιορισμένος. Στις φαχίτας που δοκιμάσαμε, η γεύση του μοσχαριού ή του κοτόπουλου έδενε αρμονικά με τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και την μεξικάνικη πίτα (μια παρατήρηση: το μοσχάρι ήταν λίγο σκληρό, σε αντίθεση με το κοτόπουλο που ήταν λουκούμι), το δε ρύζι με τον κόλιανδρο που τις συνόδευε ήταν αρωματικότατο. Ο μοσχαρίσιος κιμάς με σάλτσα ντομάτας – γέμιση στο μπουρίτο κον κάρνε- ήταν νόστιμος χωρίς να είναι βαριά μαγειρεμένος. Ημουν περίεργη να γευθώ και το μόλε πομπλάνο της (η κ. Ινες μου εκμυστηρεύτηκε ότι είναι το αγαπημένο της πιάτο μεξικάνικης κουζίνας). Η σοκολάτα εξισορροπούσε το «κάψιμο» από τις πιπεριές και έδινε χαρακτήρα στο κοτόπουλο.

Καθώς όλα τα ψήνει επί τόπου η κ. Ινες στην -καθαρότατη, όπως διαπίστωσα- κουζίνα της (γι’ αυτό και ίσως χρειαστεί να κάνετε λίγο υπομονή), μπορείτε να ζητήσετε το φαγητό σας όσο καυτερό θέλετε. Στο μενού συμπεριλαμβάνονται και κάποια πιάτα από το Περού.

Ο λογαριασμός: Περίπου 12- 15 ευρώ το άτομο (χωρίς το ποτό)

Η κάβα: Καλό κόκκινο χύμα κρασί, μπύρες (Corona και Sol), σαγκρία, μαργαρίτες, τεκίλα και μεξικανικά αναψυκτικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Κάθε Πέμπτη ζωντανή, περουβιάνικη μουσική από τον Κάρλος Μπίλας. Τρίτη ως Πέμπτη 16-23.30, Παρασκευή έως Κυριακή 14.00-23.30 και Δευτέρα κλειστά.

Ines Rincon Mexicano

Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι

Τηλ. 6933354265

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή