Kalamaki bar: Όλα στο… καλάμι

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιφιγένεια Βιρβιδάκη γράφει για το σουβλατζίδικο που έχει ξεχωρίσει στη γειτονιά της, στο Κουκάκι.

 

H θέση: Στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι, λίγο πιο πάνω από τη στάση του μετρό Φιξ.

Η ατμόσφαιρα: Λευκά τα τραπέζια και οι καρέκλες καφενείου στο γωνιακό (Δημητρακοπούλου και Δράκου) φωτεινό φαγάδικο που «ορίζεται» από τζαμαρίες και… λουλούδια. Νάιλον σας προστατεύει από το κρύο και την βροχή αν καθίσετε έξω – εγώ προτιμώ τα έξω τραπεζάκια το καλοκαίρι. Στο Kalamaki bar θα συναντήσετε είτε μοναχικούς πελάτες είτε (κυρίως τα σαββατοκύριακα) μεγάλες παρέες με καροτσάκια και παιδιά.

Kalamaki bar: Όλα στο… καλάμι-1

Το φαγητό: Τα 5 χρόνια που λειτουργεί το έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Αν εξαιρέσεις τις πρώτες μέρες, που έψαχνε την ταυτότητα του και υπήρξαν κάποιες «αστοχίες», η ποιότητα του παραμένει σταθερή. Το φαγητό του, χωρίς εξάρσεις, είναι σε καλό επίπεδο και το σέρβις γρήγορο και ευγενικό. Και περνάμε στο «ψητό»: Οταν πεινάω πολύ, παίρνω χοιρινά μπριζολάκια – ένα από τα λίγα πιάτα που δεν είναι… σε καλαμάκι. Η μερίδα είναι μεγάλη και το… περιεχόμενο μαλακό και ξεροψημένο. Η ιεροτελεστία, όμως, ξεκινά πάντα με ένα καλαμάκι με χαλούμι κι ένα με μανιτάρια – αυτά πρέπει να καταναλωθούν άμεσα, γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν. Από τα κρεάτινα καλαμάκια του (χοιρινό, κοτόπουλο, αρνίσιο και κεμπάπ), δημοφιλέστερο στην παρέα μου -αλλά συνήθως και στα γύρω τραπέζια- είναι το κοτόπουλο.

Kalamaki bar: Όλα στο… καλάμι-2

Όλα σε γενικές γραμμές είναι καλά μαριναρισμένα και ψημένα στα κάρβουνα – ένα από τα αρωματικά που χρησιμοποιούν στο αρνίσιο δεν με ενθουσιάζει. Μεγάλος «πρωταγωνιστής», όμως, είναι οι τραγανές τηγανητές πατάτες. Σερβίρονται στη σέσουλα (όπως και τα καλαμάκια), έρχονται από την Κύπρο, καθαρίζονται, κόβονται εδώ και «αρτύζονται» με χοντρό αλάτι και ρίγανη. Οι σαλάτες του είναι ενδιαφέρουσες – ειδικά η Φιξ με ρόκα, ανθότυρο, σταφίδες και πλιγούρι. Μην ξεχάσω τα «σοσάκια» (μικρή ποσότητα σος με γιαούρτι και άνηθο ή μουστάρδα), που πρέπει να τα παραγγείλετε χωριστά και το γλυκό: καραμελωμένος ανανάς με μέλι και κανέλα σε καλαμάκι!

Οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές. Οπως μου είπε ο ιδιοκτήτης του Αντώνης Ιωακειμίδης, φροντίζει να εφοδιάζει συχνά το κατάστημα για να είναι φρέσκα τα υλικά του.

Ο λογαριασμός: Περίπου 15-20 ευρώ τα δύο άτομα (χωρίς ποτό).

Η κάβα: Χύμα κρασί κόκκινο ή λευκό, εμφιαλωμένο το Κανένας του Τσάνταλη, λευκό κόκκινο και ροζέ, μπίρα (και μαύρη ΦΙΞ), ούζο, τσίπουρο. Το νερό είναι φιλτραρισμένο, δικής τους εμφιάλωσης.

Επι πλέον πληροφορίες: Ανοικτό καθημερινά. Κάνουν και διανομή στο σπίτι κάθε μέρα (12.00 πρωί-12.00 βράδυ).

Καλαμάκι Bar

Δημητρακοπούλου και Δράκου 15, Κουκάκι,

Τηλ. 211 01 71 862

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή