Φαλαφελάδικο ή Falafeladiko

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Στην «Πλάκα» της Κηφισιάς, μια μικρή γειτονιά απέναντι στα σινεμά και πίσω από τον «Βασιλόπουλο». Κέντρο-απόκεντρο. Πεζόδρομος με ένα σωρό ενδιαφέροντα «φαγώσιμα».

Η ατμόσφαιρα: Clean cut διακόσμηση, το άσπρο κυριαρχεί, ορθάδικο βασικώς με 2-3 τραπεζάκια έξω. Την «ατμόσφαιρα» την δίνουν η γειτονιά και ο πεζόδρομος. Οι Κηφισιώτες είναι τελικά τυχεροί – στον πεζόδρομο της Δροσίνη απέναντι από τα σινεμά, θα βρουν το εν λόγω φαλαφελάδικο, μια καλή ελληνική ταβέρνα, τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, συμπαθητικά μπαρ και ένα από τα καλύτερα κρεοπωλεία των Αθηνών, το κρεοτεχνείο Γεωργιάδη. Και μια ατμόσφαιρα γειτονιάς, σαν της παλιάς Πλάκας που τα κάνει όλα ακόμη πιο συμπαθητικά.

Το φαγητό: Φαλάφελ, δηλαδή ρεβιθοκεφτέδες, αγαπημένοι όπως και οι περισσότεροι κεφτέδες, με τα ιδιαίτερα μπαχαρικά τους, κύμινο, κόλιαντρο, κανέλα, κρεμμύδι εννοείται, με πίτα ή χωρίς και σαλτσούλες γιαουρτιού. Τι χρειάζεται για να πετύχουν; Φρέσκο λάδι, σωστό τηγάνισμα, φρέσκα έντονα μπαχαρικά, ωραίες αναλογίες για να μην είναι ούτε άτονοι ούτε εξαιρετικά πικάντικοι. Αυτά κάνουν την διαφορά ανάμεσα στους ρεβιθοκεφτέδες. Παρήγγειλα 5 φαλάφελ χωρίς πίτα, τηγανίστηκαν εκείνη την ώρα, μοσχοβόλησαν και ήταν πικάντικοι όσο ακριβώς τους ήθελα.

Φαλαφελάδικο ή Falafeladiko-1

Επιπλέον, το συγκεκριμένο φαλαφελάδικο προσφέρει και κάποια άλλα πιάτα, που δεν δοκίμασα, όπως χούμους, ταμπουλέ, μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου και λαχματζούν και μάλιστα επιμελημένα από τον chef Μιχάλη Γιαννόπουλο που έχει μαθητεύσει δίπλα στον Alain Ducasse! Oh mon dieu!

Ο λογαριασμός: Αναλόγως τι θα φάτε. Πάντως μια μερίδα φαλάφελ με πίτα και σάλτσα κοστίζει περίπου 5 ευρώ. Η κάβα: Καλές ελληνικές μπίρες μικροζυθοποιών όπως η Νήσος και η Blue Island, και ένα μικρό μπουκάλι κρασί λευκό και κόκκινο από την Εύβοια που λέγεται «Μακρύ λιθάρι».

Επιπλέον πληροφορίες: Για πάρκινγκ μην ελπίζετε, είναι πρακτικώς αδύνατο. Αλλά υπάρχουν πολλά κοντινά πάρκινγκ επί πληρωμή. Ωραριο: καθημερινά 12.00 – 01.00, Παρασκευή -Σάββατο 12.00 – 03.00. Delivery: Κάθε μερα: το μεσημέρι 13.00 – 17.00 και το βράδυ 20.00 – 00.00.

Falafeladiko

Δροσίνη 5, Κηφισιά,

Τηλ. 210 80 13 413

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή