Kρεοτεχνείο Γεωργιάδη

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πρότυπο κρεοπωλείο, με εξοπλισμό και product development μεγάλης βιομηχανίας. Ενας νέος άνθρωπος, ο Λευτέρης Γεωργιάδης, που αποτελεί παράδειγμα εμπνευσμένου επαγγελματία.

Τι να πρωτοπούμε για το κρεοτεχνείο Γεωργιάδη; Ότι έχει εξοπλισμό μεγάλης βιομηχανίας; «Φυσούνες» που μεταφέρουν το κρέας από τα φορτηγά προς τα ψυγεία του κρεοπωλείου για να μην χάνει ούτε στιγμή την ψύξη του; Οτι διαθέτει ειδικά ψυγεία για κάθε είδος κρέατος; Ότι πρόκειται για μια επένδυση 20 εκ. ευρώ για ένα κρεοπωλείο στο Πικέρμι; Η σπάνια αυτή επένδυση και το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα κρεοπωλείο ξεκινά από έναν νέο άνθρωπο, απολύτως τελειομανή. Και όχι μόνο ως προς το τεχνικό μέρος του επαγγέλματός του. Επιλογή κρεάτων πρώτης ποιότητας και εξειδίκευση στις διαφορετικές κοπές. Τελειομανή και ως προς το σέρβις. Στο κρεοτεχνείο θα βρείτε έτοιμες παρασκευές (από μπιφτέκια ως γεμιστά γουρουνόπουλα, ό,τι βάζει ο νούς σας, που μπορείτε να τα παραγγείλετε και να τα παραλάβετε σπίτι σας). Home delivery και ψήσιμο κατόπιν συνεννόησης, ιδιαιτέρως τις γιορτές. Δοκίμασα προσφάτως ένα μπιφτέκι από ελληνικό μαύρο χοίρο -guanciale το λέει καθώς περιέχει μάγουλο χοιρινό (guancia το μάγουλο στα ιταλικά)- που είναι από τα φαγητά που σού μένουν αξέχαστα. Δυνατό κρέας με ιδιαίτερη γεύση, και όσο χρειάζεται λίπος για να γίνει ένα μπιφτέκι ζουμερό αλλά όχι λιπαρό.

Kρεοτεχνείο Γεωργιάδη-1

Δεν σταματά εκεί ο Λευτέρης. Εκτός από την ποιότητα, την γνώση και το σέρβις, προσφέρει και κάτι ακόμη. Product development που δεν το κάνουν ούτε οι μεγάλες βιομηχανίες. Συνεργάζεται με παραγωγούς και φτιάχνει τα δικά του αλλαντικά. Το ζαμπόν που δοκίμασα το «πολεμούσε» πολλά χρόνια. Κατάφερε να φτιάξει ένα εξαιρετικό προϊόν. Ολόκληρο χοιρομέρι (χωρίς ζελατίνες και άλλα πρόσθετα) πραγματικό χοιρινό μπούτι. Μού φάνηκε ίδιο, αν όχι καλύτερο, από το γαλλικό fouet. Καθαρή γεύση χοιρινού κρέατος. Μακάρι οι αλλαντοβιομηχανίες μας να έπαιρναν μαθήματα από τον μικρό αυτόν κρεοπώλη.

Bonus στο κατάστημα τα επιπλέον προϊόντα εκτός από το κρέας και τα αλλαντικά. Απίστευτα πλούσιος και «ψαγμένος» πάγκος τυριών, από τους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς και ένα σωρό άλλα καλής ποιότητας προϊόντα. Πιστός στο product development και μη θέλοντας να υστερούμε από τους ευρωπαίους γείτονές μας, βοηθά με τις ιδέες και τις παραγγελίες του ακόμη και τους τυροκόμους να εξελίσσονται. Δοκίμασα ένα τυρί με βατόμουρα, που έφτιαξε σε συνεργασία με κρητικό τυροκομείο. Πραγματική ντελικατέτσια. «Δεν καταλαβαίνω γιατί να εισάγουμε τα πιο "παράξενα" τυριά από την Ιταλία ή την Γαλλία. Μπορούμε κάλλιστα να τους μιμηθούμε και κάποιες φορές ακόμη και να τους ξεπεράσουμε». Δυο λόγια θα πω και για τον άνθρωπο Λευτέρη Γεωργιάδη, γιατί με έχει πραγματικά εντυπωσιάσει.

Kρεοτεχνείο Γεωργιάδη-2

Απίστευτα εργατικός, δουλεύει ολημερίς και ολονυχτίς, αντιμετωπίζει τις άπειρες δυσκολίες της κρίσεως και του ελληνικού δημοσίου προτάσσοντας τη δουλειά και την ποιότητα των προϊόντων του, με πάθος γι’ αυτό που κάνει και με μεράκι για το καλό προϊόν. Ποτέ στα επτά χρόνια που τον ξέρω μέσω του Γαστρονόμου, δεν τον άκουσα να επαίρεται για τις επιτυχίες του. Επιδιώκει τις συνεργασίες και χαίρεται να βοηθά και άλλους να βελτιώνονται. Και έχει αντιληφθεί ότι το καλύτερο μάρκετινγκ είναι το προϊόν και το σέρβις. Ο ίδιος μοιράζεται ανάμεσα στο πρώτο κατάστημα στο Πικέρμι και το νευότευκτο αδελφάκι του στην Κηφισιά. Τον παρακολούθησα μια μέρα να σερβίρει τους πελάτες, στο μικρό και ιδιαιτέρως καλόγουστο κατάστημα της Κηφισιάς και κατάλαβα ότι η σχέση που δημιουργεί μαζί τους θα διαρκέσει για καιρό.

Kρεοτεχνείο Γεωργιάδη

Λ. Μαραθώνος 82, Πικέρμι, τηλ. 210-60.39.870

Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ. 210- 80.11.113.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή