Mammoth Slow Food

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Απέχει μόλις τρία λεπτά με τα πόδια από την στάση «Πεντέλη» του προαστικούσιδηροδρόμου. Πάνω ακριβώς στην πλατεία Ελευθερίας στα Βριλήσσια, η οποία είναι πάντα ζωντανή, η αγορά υπερπλήρης, η γειτονιά φιλική για παιδιά, ποδηλάτες, οικογένειες, αλλά και αναπτυσσόμενος γαστρονομικός προορισμός. Μπορεί οι ψησταριές και τα μπεργκεράδικα να φαίνεται ότι μονοπωλούν το χάρτη της εστίασης στην περιοχή, αλλά αρχίζουν σιγά-σιγά να ξετρυπώνουν νέα μαγαζιά, που μοιάζει να «πονάνε» περισσότερο το θέμα «φαΐ».

Για το Μαμούθ, αυτό το μικρό εστιατόριο που αγαπά τις καλές πρώτες ύλες, στο πνεύμα του κινήματος του slow food, μου είχε μιλήσει πρώτη φορά μια φίλη, η οποία πολύ συχνά αγοράζει από εκεί το φαγητό του οικογενειακού της τραπεζιού. Οταν το επισκεφτήκαμε, είδαμε πράγματι πολλούς που έμπαιναν μέσα, ρωτούσαν για τα πιάτα ημέρας και έφευγαν με τη σακουλίτσα τους. Περίπου όπως φεύγουμε με τάπερ από το πατρικό μας. Ομως, παρά την επιτυχία του take out, η έμφαση παραμένει στην εμπειρία του γεύματος επιτόπου.

Η ατμόσφαιρα: Θυμίζει μικρό γαλλικό μπιστρό με ιδιαίτερα χειροποίητα φωτιστικά και ξύλινα τραπεζοκαθίσματα.

Mammoth Slow Food-1

Το φαγητό: Δοκίμασα το μυλοκόπι στη σχάρα με σπανάκι και το απόλαυσα πραγματικά. Ηταν ζουμερό και φρεσκότατο. Το ίδιο νόστιμες -και μπόλικες- και οι ταλιατέλες με απάκι, μαϊντανό και κατίκι. Από τις σαλάτες διαλέξαμε αυτή με σπανάκι, παντζαρόφυλλα και μανούρι – και μια βελούδινη ταραμοσαλάτα. Το καπνιστό σκουμπρί με κρεμμύδι, ρόκα και λεμόνι ήταν επίσης έξοχος μεζές. Το μενού αλλάζει καθημερινά με πιάτα ημέρας, ενώ πολλές επιλογές έχουν και οι χορτοφάγοι, όπως το μπιφτέκι φακής, λαχανικών και κινόα που ακούσαμε ότι είναι νοστιμότατο. Πολύ ευχαριστηθήκαμε και ευτυχώς τα Βριλήσσια δεν είναι μακριά.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 20 ευρώ το άτομο, με αρκετό φαγητό.

Η κάβα: Διαθέτει εξαιρετικό λευκό και ροζέ house wine από την Κορινθία και παραδοσιακή τσικουδιά από τα ορεινά Χανιά.  

Επιπλέον πληροφορίες: Το μενού του Mammoth Slow Food αλλάζει καθημερινά. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά. Τρίτη έως Κυριακή 13.00 μ.μ. – 23.00 μ.μ. Για τα μαγειρευτά και τις πίτες ημέρας, μπορείτε να παρακολουθείτε την σελίδα του εστιατορίου στο: facebook

Mammoth Slow Food

Θέτιδος 1, πλατεία Ελευθερίας, Βριλήσσια,

Tηλ. 210-61.31.180

Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή